2017. november 12., vasárnap

L'Oréal Excellence Pure Blonde hajfesték

Sokáig fodrászkellékesben vett hajfestékkel festettem a hajam, de egyre inkább zavart, hogy csak egy helyen, csak szombat délelőtt tudom beszerezni a festéket (hétköznap délután, meló után már nem érek oda zárásig), szemben a drogériás festékekkel, amiket kb. bárhol, bármikor be lehet szerezni.

Tudtam, hogy ha visszatérek a drogériás hajfestékekhez, mindenképpen a L'Oréal festékek közül fogok választani, mert korábbi tapasztalataim szerint csak a L'Oréal hajfestékeivel lesz olyan színű a hajam, mint amit a dobozon is látok. 

Ennek a megbízhatóságnak persze ára van, a L'Oréal hajfestékei ugyanis messze a legdrágábbak a drogériás festékek között, de annyi baj legyen, így legalább nem ér csalódás a hajfestés végén. :)

A mai poszt főszereplője az Excellence sorozat egyik darabja, amivel - lelövöm a poént - abszolút meg vagyok elégedve.

A szettben található kesztyűk jó minőségűek, kényelmesen használhatóak, jó minőségű és nagy mennyiségű a balzsam, amit a hajfestés után kell használnunk, nem csak felvivő flakont, hanem felvivő fésűt is kapunk a pénzünkért, szóval elég fullos a csomag. :)

A festéknek jó az állaga, kellően krémes, nem csöpög, nem olajos érzetű és látványú (az olajjal gazdagított festékeket utálom!!), ezért egészen kellemes vele dolgozni. A hatóidő alatt nem csípi a fejbőrömet túlzottan, nem fogja be a az arcom széleit vagy a nyakamat, és meglepően jó az illata is. Na jó, azt nem mondom, hogy finom, de egészen elviselhető. :)

A színválasztásnál, ha két szín között vacilálsz, válaszd a világosabbat, mert a L'Oréal hajfestékeire is abszolút igaz, hogy a végeredmény egy picit azért sötétebb lesz, mint várnád.

Én a 01-es, extra világos természetes szőke árnyalatot választottam, ami a legvilágosabb szín volt a Pure Blonde sorozat színei közül.


Az eredetileg sötétszőke hajtöveimet és a már korábban is vegykezelt, világos szőkére festett hajamat is szépen befogta a festék. Szép, valóban természetes árnyalatú (nem túl sárgás, nem túl hamvas) és egyenletes lett a színe. Nem lett túl festett hatású, túl mű a színe, mindenhol szép világosszőke lett. :) Na jó, talán a hajam legalsó rétege egy picit sötétebb lett, mint a teteje, de ezt egyáltalán nem bánom, így természetesebb, sőt kicsit érdekesebb is a végeredmény. :)





Pozitívum továbbá, hogy a gyakori hajmosás ellenére is sokáig tartja a színét a hajam (6-8 hetente festem általában és kétnaponta mosom meg) és ez idő alatt egyáltalán nem sárgul be. (Bár ez nem csak a hajfesték érdeme, hiszen az sem mindegy, hogy mennyi vörös pigment van eredetileg az ember hajában - a túl sok vörös pigment okozza ugyanis általában a haj besárgulását.) 

Egy szó, mint száz, nekem bevált ez a festék, valószínűleg jó pár dobozzal el fogok használni belőle. :)


Nektek melyik márka és azon belül melyik típusú hajfesték vált be leginkább?

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...