2017. szeptember 15., péntek

Körömtrendek, amiket ki kell próbálnom/próbálnod!

Az egyik leggyorsabban fejlődő, mindig megújuló, a trendek által erősen meghatározott szakma illetve iparág a körmösöké.

Mindig van új a nap alatt, így a körmös szakma, a körmökkel foglalkozó írások és a körmös témák sosem unalmasak. Sőt nem unatkoznak a körmös alapanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók sem, hiszen mindig alkalmazkodni kell a vezető technikákhoz illetve új dolgokkal kell előrukkolni a maximális eladási mutatók érdekében. (Előbújt belőlem a közgazdász!:P)

Éppen ezért egy jó műkörmös vagy egy jó amatűr lakkozó/körömdíszítő sokszínű, a legújabb trendeknek (és persze a vendég kérésnek) megfelelő körmöket készít, az aktuális évszaknak megfelelő színeket használ, és nyitott az újdonságokra. (Szerintem.)

Manapság rengeteg körömtrend van jelen és van divatban, aminek az is lehet az oka, hogy egy adott időszak/évszak annyira rövid, hogy egy-egy trend csak 1-2 hónapig, max. 3 hónapig lehet igazán aktuális, utána már másik trend kerül előtérbe, ezért akár több évig is a köztudatban marad egy-egy körömdíszítési techinka. (Pl. a kötött pulcsi minta, amit csak decembertől-februárig viselhetünk)

Ma összeszedtem néhány körömtrendet illetve körömdíszítési technikát, amit akár magatoknak, otthon is elkészíthettek. Elsősorban magamnak írtam a listát, hogy ha legközelebb tanácstalan leszek a műkörmös székében, akkor erről szemezgethessek, illetve hogy ötleteket adjak Nektek, ha esetleg nem vagytok képben az aktuális körömdivattal kapcsolatban. :)


1. Ombre 
Kezdjük az egyik legnyilvánvalóbbal, a színátmenetes körmökkel. Ezt mindenki ismeri, mindenki szereti, nem számít újdonságnak, viszont ez a technika számos más trend alapjául szolgált, amikről később beszélni szeretnék, ezért nem hagyhattam ki a sorból.
A lényege, hogy kettő vagy akár több szín összemosásával készül. Minél nagyobb a kontraszt a két szín között, annál látványosabb a végeredmény.






2. Baby boomer 
Az ombre technika és a francia manikűr ötvözete. Fehér illetve bézs színek összemosásával készül. (A francia manikűrt gondolom senkinek nem kell bemutatni. Ősidők óta divatban van...) Elegáns, visszafogott, mégsem unalmas.






3. Kagyló mintás körmök
Ennek a trendnek illetve technikának az a lényege, hogy az egyik körmöt (általában a gyűrűsujj körmét) kagylóra emlékeztető, domború mintával díszítik. Ami a színét illeti, legtöbbször fehér színű, de lehet színes is.






4. Galaxis körmök
A világűrt idéző körmök ezek, amik általában sötét színűek (nyilván!) és nagyon-nagyon látványosak. Egy-egy körmön nem mutat, úgyhogy elég időigényes az elkészítése, de szerintem megéri. :)  






5. Geometrikus körmök
Ez a trend is jelen van egy ideje, a lényege, hogy geometrikus minták kerülnek a körmökre. Négyszögek, háromszögek, körök, vonalak.






6. Csipkés körmök
Szintén nem új, de annál elegánsabb, annál szebb ez a körömdíszítési technika. Készülhet nyomdával vagy szabad kézzel is, kerülhet csak egy körömre vagy akár mind a tízre. Esküvőre, elegáns eseményekre el sem lehet képzelni szebbet!






7. Króm hatású körmök/Sellő körmök
A krómporral bevont körmök azt az érzetet keltik, mintha a körmök viselője folyékony fémbe mártotta volna a kezeit. Nagyon látványos, nagyon feltűnő, mert pont úgy csillog, mint a króm felületek, pl. egy csaptelep vagy egy króm felni. :D
A sellős körmök szivárványosan csillognak illetve irizálnak. Nem olyan intenzív a fényük, mint a króm körmöknek, ezért a végeredmény valamivel visszafogottabb és 100%-kal csajosabb. :)
Ha világos alapszínre kerül a sellőpor, akkor szolid és "kislányos" lesz, ha sötét alapszínre viszik fel, akkor már-már metálos, a bogarak kitinpáncéljára hajazó színe lesz.












9. Kötött pulcsi mintás körmök
Tavaly nagy divat volt kötött pulcsi mintás körmökkel nyomulni a hidegben, remélem ez idén is így lesz. :)
A pulcsi minta mindig domború és a "kötés" színe mindig megegyezik az alapszínnel, ezáltal érthető el a kívánt hatás/textúra.






10. Márványos körmök
Az egyik legújabb trend, én legalábbis idén találkoztam vele először. Egy vagy akár több körömre is kerülthet a márvány - vagy valamilyen más ásvány - mintáját idéző festés.






11. Geometrikus ombre
Nálunk még nem terjedt el, sőt amennyire tudom még külföldön sem számít igazán trendnek, de valószínűleg idővel egyre nagyobb lesz a rajongótábora és hozzánk is eljut majd a geometrikus ombre.
Ennél a technikánál a színátmenet nem olyan finom, nem olyan tökéletes, mint a "sima" ombre esetén, hanem az egyre sötétebb színű geometrikus formákból alakul ki a színátmenet.






+1. Unikornis körmök
Trendnek nem mondható, de érdekességként azt hiszem helye van a blogon az egyszarvú inspirálta körmöknek is. A lényege, hogy 1-1 körmöt az unikornisok szarvának megfelelő formájúra, mintázatúra kell kialakítani. Unikornis-rajongóknak kötelező! :D







Ami engem illet, a feniek közül csak sellős, baby boomer illetve csipkés körmeim voltak. Ti mennyit próbáltatok ki ezek közül? :)

1 megjegyzés:

  1. azt hiszem, ez az első kommentem Nálad. pedig régóta feljárok ide. de ez... az unikornisos itt a végén, áhh. :D igaz, az utóbbi időkben nagyon felkapott dolog lett, bár tény, hogy régen is létezett, még a 2000-es évek elején volt ám nekem egyszarvú mintás pulcsim meg ilyenek... :DD de hogy köröm is legyen, eszméletlen. imádom amúgy, nagyon tetszik. de magamon nehezen képzelném el, kreol a bőröm, ezáltal a kezemen annyira csúnyák a világos színek, hogy 99%ban sötét lakkokat választok, max 1 körmöm világos vagy csillogós. de ezek megvettek engem kilóra, az tuti. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...