2017. augusztus 17., csütörtök

A tökéletes citrusos parfüm nyomában - Moschino Funny

A legtöbb márkának alig van citrusos parfümje, a Moschinonak azonban több is van. Az I love love mellett a másik nagyon kedvelt Moschino parfüm a Funny, amit elvileg citrusos, friss, zöld és fás...szóval jónak tűnik. :) Adtam egy esélyt neki is. Lássuk mire jutottam. :)

4. Moschino Funny! 



"Moschino Funny! a kamaszos báj és játékosság illatszere. Azonnal leveszi a lábáról a pozitív érzelmek, az öröm és jókedv erejével. Kitörő optimizmusával főleg azokat a fiatal lányokat szólítja meg, akik szívesen szórakoznak és élvezik az élet gondtalan ritmusát."



Típus: EDT
Illatkategória: virágos-gyümölcsös

Illatjegyek: 
Fej: narancs, bors, ribizli
Szív: tea, bazsarózsa, ibolya, jázmin
Alap: ámbra, pézsma, moha, cédrus

Kiszerelés: 25, 50 és 100 ml
Megjelenés éve: 2007

Csomagolás Szívecskés kupak, kacskaringós betűk, szalagocska. Én nem találom kifejezetten szépnek, de azt meg kell hagyni, hogy a célközönség életkorát abszolút figyelembe véve alkották meg ennek a parfümnek az üvegét. Aranyos, játékos és vidám. 

Illat: Az első másodpercekben - az I love love-hoz hasonlóan - nagyon citrusos, de míg az I love love citromosan indít, a Funny határozottan narancsos. Kicsit karcos, kicsit savanykás ez a narancs, de ennyi kell is nyáron, ettől lesz olyan kis frissítő és nyárias ez az illat.

Az erőteljes narancsillat viszonylag hamar, kb. 10 perc után kiegészül a virágos jegyekkel. Bár pontosan nem tudom megállapítani, hogy melyik érvényesül leginkább, de talán a jázmin az, ami a leginkább kiérezhető. 

Jó pont nálam, hogy ebben a parfümben egyedijűleg, egymást nem túlharsogva vannak jelen a gyümölcsös és a virágos jegyek, vagyis a narancs és a virágillat. Egyiket is, másikat is lehet érezni, hol ez, hol az dominál.  

Órák múlva persze a narancs eltűnik, és a virágos jegyek válnak egyenuralkodóvá, de ennek ellenére sem válik nehézzé vagy túl töménnyé az illata.  

Tipikusan nyári és tipikusan nappali illat. Ahogy a promó szövegből is kiderül, ez a parfüm a tinikhez illetve a fiatal nőkhöz passzol leginkább, akik a 20-as éveik elején járnak. 
Olyan nőt látok magam előtt - ha erre a parfümre gondolok -, aki életvidám, nem aggódik túl sokat az élet dolgain, sokat mosolyog, nyíltan és őszinte lelkesedéssel fordul a világ felé. 

Tartósság: Jó! Még 15:30-kor is is éreztem a csuklómon, pedig korán reggel, 7:30 körül fújtam magamra aznap először és utoljára. 

Beszerezhetőség, ár: Az 50 ml-es kiszerelés most éppen akciós, így csak 6790 Ft a notino-n. 

Összességében: Ez egy nagyon kis aranyos, szolid, kedves, gyümölcsös-virágos (nagy részt inkább virágos) illat. Citrusos, könnyed, nyárra ideális, vagyis olyasmi, amit keresek, de nem a nagy Ő. Úgy vagyok vele, mint a másik Moschino-val. Jó-jó, de nem tökéletes. Sajnos be kell látnom, hogy a Moschino parfümök nem az én életkoromhoz igazodnak, de ettől függetlenül ez egy finom illat.

2 megjegyzés:

  1. A Trussardi Donna illatát nagyon tudom ajánlani. :) Szerintem az egyik legkellemesebb citrusos illat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...