2017. március 2., csütörtök

Tényleg olyan jó? - Revlon Colorburst Lip Butter

Egy időben a csapból is a Revlon ajakvajai folytak, mindenki dicsérte, mindenki imádta őket. (A Krémmánián pl. - több, mint 40 vélemény alapján - 4,59-es a pontszáma, ami elég jó!)
Én akkoriban nehézkesnek találtam a beszerzésüket és túl drágának tartottam őket, így csak hónapokkal (talán évekkel?) később a notino-ról rendeltem belőlük kettőt.
Tény, hogy mára ezek az ajakkencék eltűntek a blogokról és a youtube-ról, de jelenleg is kaphatóak, ezért is írok most róluk.


Csomagolás: A csomagolásuk a Maybelline rúzsok csomagolására emlékeztet, teljesen rendben van. Tetszetős, rombuszmintás, az ajakvaj színére emlékeztető színű, nagyon jól záródó műanyag kupak, ezüst feliratok és test. Mutatós és jól funkcionál, nincs baj vele.



Illat, íz, állag: Van egy kis rúzsillatuk, de nem zavaró. Az ízük sem rossz, nem mondom, hogy fincsi, de azt sem, hogy undi. ;)
Ami az állagukat illeti, nagyon krémesek (annyira, hogy hajlamosak összekenni a csomagolás fém belsejét és a peremet), könnyen felvihetők, nem gyűlnek össze a száj széleinél, nem futnak túl ajkak kontúrjain, de picit ragadnak. Nem zavaróan, csak annyira, hogy kellően tartósak maradjanak, de még ne legyen kellemetlen, túl ragadós vagy túl csúszós az érzetük. Tényleg vajszerű az állaguk, kb. mint egy masszív ajakbalzsamé.






Az én számat nem szárították, sőt valamelyest ápolták, de így is a Carmexért kellett nyúlnom esténként. Jó hír viszont, hogy a kissé száraz, picit már cserepes ajkakra is fel lehet vinni ha nagyon muszáj, mert a fényének és állagának köszönhetően nem emeli ki az ajkak tökéletlenségeit.

Szín, finish: 
001 Pink Truffle - közepesen sötét, barnás nude szín.
050 Berry Smoothie - közepesen sötét rózsaszín. Nem is túl hideg, nem is túl meleg tónusú, amolyan mindenki számára megfelelő, szolid rózsás árnyalat.
Mindkettő fénylik kissé. Nem olyan erősen, mint egy szájfény, de erősebben, mint egy átlagos (nem matt, nem magasfényű) rúzs.

Berry Smoothie: 




Pink Truffle:




Pigmentáltság: A pigmentáltság színenként eltérő lehet. A Pink Truffle kifejezetten pigmentált, egy rétegben is nagyon jól fed, majdnem olyan, mint egy fénylő ajakrúzs, a Berry Smoothie viszont több rétegben sem fed igazán jól. Utóbbi sokkal inkább hajaz egy színezett ajakbalzsamra, mint egy rúzsra. Megszínezi az ajkakat, érvényesül a színe, de a száj természetes színe átsejlik alóla.

Tartósság: Egy szájfényhez képest jobban, de egy matt ajakrúzshoz képest rosszabbul teljesítenek. Átlagosnak, vagy annál egy picit jobbnak mondhatóak ebből a szempontból. Jó hír továbbá, hogy nem kopnak csúnyán, észrevétlenül tűnnek el.

Beszerezhetőség, ár: Ha minden igaz néhány Müllerben is kapható, de nem vagyok benne biztos, hogy melyikekben. Amiben viszont biztos vagyok, hogy a notino-n 2220-2260 Ft-ért kaphatóak.

Összességében: Ha minden színre az lenne jellemző, mint a Pink Truffle-re, valószínűleg minden egyes árnyalatot birtokolni akarnám, ha viszont minden szín olyan lenne, mint a Berry Smoothie, kissé csalódott lennék. Nem arról van szó, hogy nem jók ezek az ajakvajak, elvégre mindkét színre igaz, hogy szép a fényük, kellemes érzetűek és szép színt adnak az ajkaknak, de a két szín között szignifikáns különbség van, így nem tudom nyugodt szívvel ajánlani őket Nektek.
Ha "jó" színt választotok, imádni fogjátok, de ha rosszat, akkor csalódottak lehettek.

Ha szeretnétek megvenni egy színt, mindenképpen jól olvassatok utána, próbáljátok kideríteni, hogy az általatok választott árnyalat vajon melyik csoportba tartozik, a pigmentált, ajakrúzsszerű kategóriába vagy a kevésbé pigmentált, ajakápolóra hajazóra.  

A válasz a címben feltett kérdésre: Hmmm....jók, de talán nem annyira, mint amekkora a hype körülöttük. Nem bántam meg, hogy megvettem őket, szívesen nyúlok értük, de nem nevezném őket must-have daraboknak vagy a kedvenceimnek.

1 megjegyzés:

  1. Remek színei vannak! Én eddig ezt RIMMEL KATE MOSS AJAKRÚZS-t használtam, de mindenképpen ki fogom próbálni! Köszönöm a cikket!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...