2016. szeptember 1., csütörtök

Teszt: Holika Holika mézes éjszakai maszk

A koreaiak egyik legnagyobb találmánya a BB krém után az éjszakai maszk! Nekem legalábbis mindig van itthon 1-2 éjszakai maszkom, sokkal jobban szeretem őket, mint a nappai hidratálókrémeimet vagy a lemosható/lehúzható, illetve a textilből készült maszkokat.

A Baviphat almás éjszakai maszkja nagy kedvenc (már a második tégely vége felé járok), de szerettem volna mellé még egyet, szerettem volna egy másik márka éjszakai maszkját is kipróbálni. Mivel imádom a mézillatot és az egyik kedvenc koreai márkám a Holika Holika, erre a mézes éjszakai maszkra esett a választásom:



Lássuk bevált-e!

Csomagolás: Irtó cuki, Micimackó mézes bödönjére emlékeztető, csuporszerű a tégely. Üvegből készült az alja, műanyagből a teteje - ami jól záródik és amin egy aranyos kis címke található. Kellemesen nehéz, 90 ml gél van az üvegben.





Illat, állag: 3 féle változatban kapható, létezik áfonyás, acerolás (acerola cseresznyés) és repcés verzió is. Mindnek más egy kicsit a színe, de mindnek a méz az alapja, ami hidratálja és táplálja a bőrt, illetve antibakteriális hatásáról is ismert.

Az áfonyás ezen túl a vitaminoknak és az antioxidánsoknak köszönhetően segíti megőrizni a bőr rugalmasságát és fiatalságát, az acerolás C vitamin tartalma miatt segít élénkíteni a bőrt, a repcés a fakó, fáradt bőr elleni küzdelemben segít és egyenletesebb arcszínt biztosít, fehérítő hatásának köszönhetően. Én a repcés változat mellett döntöttem.

A repcés verzió illata nem igazán mézes. Van egy kis mézes beütése, de nem olyan, mintha az ember igazi mézet szagolgatna. Inkább semleges, kellemes, nem túl intenzív, krém illata van, de ettől függetlenül nagyon fincsi. :)
A színe a csuporban világossárga, bőrön viszont teljesen átlátszó.

Ami a textúráját tekinti, ennek a maszknak géles formulája van. Nagyon könnyen kenhető, lágy, felvitelkor vizesen csillog, de az érzete nem vizes, hanem kellemesen krémes. Gyorsan, pár perc alatt "beszívódik", de lassabban, mint a Baviphat almás maszkja, úgyhogy célszerű nem közvetlenül lefekvés előtt felvinni, hanem néhány perccel azelőtt, hogy párnára hajtanátok a fejeteket!

Nagyon kis mennyiség is elég belőle egyszerre, így sokáig kitart egy üveg, illetve azért is célszerű vékonyan felvinni, mert kis mennyiségben egyáltalán nem ragad tőle a bőr, inkább csak kissé tapad néhány percig, nagyobb mennyiségben felvíve viszont lassabban "szárad" és jobban is tapad!

Azért mondom azt, hogy "szárad", és nem azt, hogy beszívódik, mert bár a fényét hamar elveszti és a tapadóssága is megszűnik, de valójában nem szívódik be a bőrbe teljesen, hanem  - érezhető, nem de nem zavaró - réteget képez a bőrön. Nem olyat, mint a szilikon, hanem olyan kellemes, tápláló, hidratáló réteget, ami azonnal megnyugtatja a bőrt, és ami reggelre teljesen eltűnik.  







Hatás: Reggelre a bőröm tökéletesen hidratált (eltűnnek a szárazabb foltok az arcom száraz területeiről és a hámló bőr, ami az orromon szokott jelentkezni), sima és puha.

Ár, beszerezhetőség: Az iparfümerián 2930 Ft-ba kerül, az ebay-en 2800-3300 Ft között van az ára.

Összességében: Ennek a maszknak tündéri a csomagolása, isteni az illata, kellemes a textúrája. Pozitívum, hogy rövid időn belül "beszívódik", nem ragad (maximum egy pár percig tapad kicsit) és remekül hidratálja a bőrt!

Tápláló annyira, hogy a száraz bőrűek szeressék, de közben elég könnyed ahhoz, hogy a zsíros bőrűek se érezzék nehéznek vagy soknak. Ha egy egyszerű, könnyed, de hatékony hidratáló krémet keresel, ez a maszk megér egy próbát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...