2016. január 25., hétfő

Teszt: Holika Holika Smoothie Peeling Jam

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én még mindig megőrülök a koreai arcápolókért! Borzasztóan izgalmasnak tartom a koreai termékeket, valószínűleg a rengeteg furcsa összetevő, a cuki csomagolás, a váratlan állagok és a hatékonyságuk miatt.

Mivel a két kedvenc BB krémem már megvan (Missha Perfect Cover, Holika Holika Clearing Petit forever!), jelenleg leginkább a peelingek, radírok, arclemosók, pakolások érdekelnek, most ezekkel kísérletezek.


A legutóbbi szerzeményem a Holika Holika Smoothie Peeling Jam-je, vagyis hámlasztó lekvárja. :)
Lássuk mit tud!


Csomagolás: Kellemesen nehéz, strapabíró műanyagból készült, jól záródó tégelyben érkezik a peeling. A design tetszetős, kifejezetten vidám ez a magenta alj ezekkel a gyümölcsös mintákkal. Túl sok (európaiak számára is érthető) felirat nincs a tégelyen: elöl csak a márka, a termék neve és az szerepel, hogy a peeling szőlőkivonatot tartalmaz, hátul pedig tömött sorokban csak koreai szöveg található, amiből mindössze annyit tudtam kihámozni, hogy 75 ml-es ez a kiszerelés.

Illat: Az illata nem a legjobb. Tapasztalataim szerint egy koreai terméknek vagy nagyon-nagyon finom, vagy elég kellemetlen, kissé orrfacsaró illata van. Ez a peeling szerintem az utóbbi kategóriába tartozik.
Nem mondanám büdösnek, de a szőlőhöz semmi köze sincs, nem édes, nem gyümölcsös, inkább olyan savanykás, szúrós, vegyszeres illata van.


Állag, használat: Félig áttetsző, félig mályva színű zselét találunk a tégelyben, ami egyébként elég masszívnak néz ki, valójában azonban ez egy nagyon könnyen terülő, a bőrön szinte teljesen színtelen, viszonylag híg zselé.

Közvetlenül a felvitel után (száraz bőrre kell felvinni, majd 1 percig masszírozni és végül langyos vízzel leöblíteni) hideg és zselés érzetű, de a masszírozás hatására egyre hígabbá, vizesebbé, majd egyre szilárdabbá válik.  


A masszírozással nem csak a krémet, hanem az elhalt hámsejteket is ledörzsöljük az arcukról. A kis krém illetve bőrdarabkák egy része persze kis kukacok formájában lepotyogott az arcomról, kb. úgy, mint a Baviphat barackos peelingjénél, ami kicsit zavaró, de nem vészes.

A pici kis magok, darabkák nem hiszem, hogy jelentősen hozzájárulnak a hámlasztási, radírozási folyamathoz, mert túl aprók és túl puhák, kicsit sem karcolnak - ami egyébként nem baj!;)



Hatás: A bőröm utána érezhetően egyenletesebb és puhább, valóban eltűntek róla az elhalt hámsejtek. Az arcom tapintása radírozott érzetű (bár nem olyan selymes, mint a babapopsi), mégsem száraz és nem is olyan csikorgósan sima, mint mondjuk a Bioderma Sébium arcradírja után.
Tisztának, üdének, hidratáltnak érzem és látom. Pluszpont, hogy az arcom nem pirosodott ki, nem égett, nem éreztem irritáltnak. (Heti egyszeri használat javasolt egyébként.)

Ár, beszerezhetőség: Az ebay-en 2800 Ft-ért (akciósan kb. 2500 Ft-ért), az Iparfümériában pedig 3050 Ft-ért csaphattok le erre a peelingre, ha esetleg ódzkodtok a külföldi, ebay-es rendeléstől vagy 1-2 nap alatt szeretnétek hozzájutni a termékhez.

Összességében: Ez egy gyengéd, mégis hatékony peeling, ami nem szárítja a bőrt. Maximális pontot adnék neki, ha mindemellett még jó illata is lenne, de így csak 4,5/5! :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...