2014. június 6., péntek

Mintamánia

Ha egy minta kiürül, az ember lánya felteszi magában a kérdést: "Megvenném teljes méretben?"
Én a héten 3 féle krémmel is végeztem, lássuk mik az én válaszaim a kérdésre! :)

1. PHYT'S organikus kéz-és körömápoló krém

Néhány héttel (hónappal?) ezelőtt kaptam néhány mintát a PHYT'S-től. A cégről azt kell tudni, hogy a biokozmetikumokra specializálódtak, a PHYT'S termékei ugyanis nem tartalmaznak parabéneket, tartósítószereket, mesterséges színezékeket, mentesek mindenfajta vegyszertől és szintetikus összetevőtől, vagyis csak természetes, növényi összetevőkből állnak, amik ráadásul biogazdálkodásokból kerülnek ki!

Érzékeny bőrűek és allergiások is használhatják a termékeiket, ráadásul a cég cruelty free is, vagyis nem tesztel állatokon. Egy szó, mint száz, szimpatikus a cég, lássuk milyen a már említett kézkrém. :)


A tesztet a krém legmeghatározóbb, legjellegzetesebb tulajdonságával kezdem: az illatával! Azt már megszoktuk, hogy a biokozmetikumok illata ritkán ínycsiklandó, mindegyiknek van egy olykor erősebb/gyengébb gyógynövényes illata, amit vagy szeretünk, vagy nem.

Ennek a krémnek nagyon erős, talán kámforos? eukaliptuszus? mentolos? szantálos?, gyógynövényes illata van. Nem olyan, mint a Carmex-é, nem olyan, mint az alverde termékeké, de mindenképpen ez a tipikus natúrkozmetikum illat keveredik ezzel a légúttisztítós cukorka illattal...nem igazán tudom körülírni, tulajdonképpen nem rossz, de elég szokatlan, intenzív és jellegzetes, szóval mindenképpen szagoljátok meg, mielőtt lecsaptok rá, mert ez az illat nagyon sokáig, órák múlva is érezhető a kézfejen, ráadásul ugyanolyan erőteljes a bőrön, mint a tasakban!       

Az állaga is érdekes, ránézésre túrós, kissé darabos, de tapintásra egyáltalán nem az. Valójában nagyon könnyen elkenhető, és szinte AZONNAL, már az első masszírozó mozdulatra beszívódik a bőrbe! Hihetetlen!

Egyáltalán nem ragad vagy tapad, de érezhető (kissé olajos) réteget képez a bőrön, ami viszonylag sokáig meg is marad.

A hidratálóhatása jó, határozottan érezhető a különbség a krémezett és a krémezetlen területek között! 

Megvenném teljes méretben? Az a helyzet, hogy nem. Nem volt rossz, tényleg nem, de nem is estem tőle hanyatt, úgy érzem nem ez a kézkrémek kézkrémje, ráadásul 40 grammja 7300 Ft-ba kerül, ennyit pedig nem tudok kiadni egyetlen tubus kézkrémre. Tudom, hogy bio, és tudom, hogy a bőrápoláson nem szabad spórolni, de ez már bőven átlépte azt a lélektani határt, ami Nálam él.


2. Schwarzkopf essence ULTIME Omega Repair sampon


Na, ez egy gyors összefoglaló lesz! ;) A papírkámra azt írtam fel, hogy:
"- Átlagos textúra, 
 - átlagos hatás,
 - nem rossz, de nem is olyan finom illat....Nem veszem meg teljes méretben!":P

Egyszerűen semmi különleges nincs benne. Átlagosnak, illetve a Dove oil nourishing samponjához képest jóval gyengébbnek tartom. Utóbbinak isteni az illata, remek az állaga, és a hatása is szuper (még balzsam nélkül is), ez a sampon viszont egyáltalán nem győzött meg, akár Claudia Schiffer pózol a flakonján, akár nem. Nekem egyáltalán nem tetszik.

Megvenném teljes méretben? Nem!  


3. Etude House Collagen moistfull arckrém

Ebből a krémből 4 mintám is volt, és minden el is használtam, így elég megbízható véleményt tudok mondani róla szerencsére. :)


Először is a krém állaga nagyon-nagyon könnyű, kellemesen folyékony és nagyon könnyen eloszlatható, jó érzés a bőrbe simogatni. Piros pont.

Az illata nem zavaró, nem erőteljes, olyan, mint a legtöbb ázsiai krémé, amihez eddig szerencsém volt: citromos-vegyszeres. Nem büdös, de nem is találom igazán kellemesnek.

És ami miatt nem lett kedvenc: Nagyon lassan szívódik be...ha egyáltalán beszívódik. Egyszerűen nem tudja elnyelni, beszívni a bőröm, sokáig ragacsos tapintású és fényes az arcom tőle, ráadásul egy idő után úgy éreztem, hogy viszketek is tőle. 

Jól hidratál egyébként, de nekem nincs szükségem ilyen fokú hidratálásra, nekem ez a krém túúúl sok, nem az én bőrtípusomnak megfelelő. (T vonalban zsírosodó, mitesszerekre hajlamos, vegyes bőröm van, az arcom két oldala normál.)

 Megvenném teljes méretben? Nem! Biztos, hogy nem.

3 megjegyzés:

  1. Véleményem szerint nem is érdemes kiadni ennyit egy-egy termékért, ha valóban ápolni szeretnénk bőrünket, akkor egyszerűen forduljunk az olyan természetes alapanyagok után amik a háztartásunkban is megtalálhatóak (olívaolja, vazelin, ricinus, kókuszolaj stb.).
    Mindenesetre tetszik a blogod és a kivitelezés is, csak így tovább!

    http://szepsegpotty.blogspot.sk/

    VálaszTörlés
  2. Nagy kár, hogy a natúrkozmetikumban az ötödik összetevő a mesterséges illatanyag... Ok, hogy ez csak egy kézkrém, de egy igazán érzékeny bőrre nem kenném fel :)
    Ahhoz képest viszont nagyon drága, egyetértek Veled, hogy nem érné meg az árát

    VálaszTörlés
  3. Szia! Megkérdezhetem hogy honnan vannak a mintáid? :) Esetleg vetted, kaptad? :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...