2013. december 3., kedd

Körömlakkmustra: ANNY - nude (290)

A Primőr Kft. jóvoltából egy teljes méretű (15 ml-es) ANNY lakkal is gazdagabb lettem nemrég. :)
Nagy szerencsém volt, a csomagomban egy tökéletes, gyönyörűséges nude lakk lapult, aminek...mily meglepő....nude a neve. :) 


És hogy miért volt nagy szerencsém? Azért, mert én ezeken a nude színű körömlakkokon kívül semmilyen körömlakkot nem használok. Jó persze, színtelen lakk van itthon és egy-két csillámos is, ha "nagyon durva" manikűrt szeretnék :P, de ezen kívül csak 3-4 nude lakkom van és kész.

Nem tudom miért, a körömlakkok egyelőre nem izgatnak, ráadásul nem is szeretem magamon a színes lakkokat. Nem tudom miért, biztos valami rossz berögződés. Mindenesetre legalább a körömlakkokon tudok sprórolni! Ha azokat is gyűjteném, az már tényleg totális anyagi csőd lenne. ;) :P

Visszatérve a lakkra! A csomagolás szép. Szögletes, stílusos forma, kellemesen nehéz üveg, a díszítés minimális: csak a márka és a szín száma és neve látható rajta, no meg egy kis plusz infó az alján. A kupak jól záródik.


Az ecset vékonyka, nem terül szét, ha hozzáér a körömhöz, de érdekes módon ez nem nehezíti meg a felvitelt. Elegendő lakkot vesz fel, de nem túl sokat. A lakk nem nyúlik, nem túl híg, könnyű vele dolgozni.


A fedése egy rétegben nem az igazi. Nem mondom, hogy rosszul fed, de azért kicsit csíkos az eredmény, habár a felvitelnél nem csíkoz látványosan. Szerintem minimum 2 rétegben érdemes felvinni, akkor már szép egyenletes, de 3 rétegben érhető el a maximális fedés.

A színe valahol a barack és a világos rózsaszín között van (egyszer ilyennek látom, egyszer olyannak), de az biztos, hogy ez egy nagyon szép, szolid, elegáns, bármilyen alkalomra és a hétköznapokra is megfelelő árnyalat. Számomra TÖKÉLETES.  


A tartóssága nem kiemelkedő. Bár túl nagy összehasonlítása alapom nincs, nem tudom mi számít jónak, hány napig kell szépnek maradnia, de az biztos, hogy ez a lakk nem annyira tartós...

Alap és fedőlakk nélkül 2 napig marad tökéletes, de a harmadik napon már elkezd pattogni a körömvégekről, a 4. napon pedig előfordult, hogy berepedezett a felülete. (Fedőlakkal és/vagy alaplakkal ezen nyilván lehet javítani, de én arra voltam kíváncsi, hogy önmagában mit tud.)

A maga, közel 3000 Ft-os árával nem éppen olcsó, ennyi pénzért 3 Catrice lakkot is vehetünk, amik ráadásul ugyanilyen sokáig bírják...vagy tovább...szóval nem mondom, hogy must-have, valószínűleg nem fogok betárazni belőle még vagy 3 üveggel, de tény, hogy a színe és a fénye meseszép! Szeretem.  

Nektek is van ANNY lakkotok? Szeretitek? :)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól mutat! A tartósságáért viszont kár... Mert egyébként, akkor viszonylag megérné az árát. De így...?! :S

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép színe van, kár, hogy ilyen hamar megadja magát.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik, és jól is áll a kezeden. Én még keresem a tökéletes nude lakkot, de azért jelöltjeim már vannak :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, és annyira jól mutat a körmeiden *.* :))

    VálaszTörlés
  5. Nekem is van, kis fedőlakkal egy hét, de magában tényleg max. 3 nap. Cserébe gyönyörű, selymes textúrája van :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...