2012. július 17., kedd

Termékek, amik nélkül lehet élni I.

Ma valami olyasmiről lesz szó, amiről azt gondolom, nem kár, ha nem kerül be a sminkes kollekciónkba, mert találunk nála sokkal-sokkal jobb, olcsóbb, könnyebben hozzáférhető terméket a piacon. Előre lelövöm a poént, sokáig úgysem húzhatnám: a Sigma szemhéjpúder palettákról lesz szó.
 
Jó, az igaz, hogy nem vettem meg mind a három palettát és nem próbáltam ki az összes színt, viszont a legutóbbi Sigma rendelésemkor (de rég volt, te jó ég) kaptam egy kis 3 részből álló mintát, ami minden palettából egy-egy színt tartalmazott. Nagyon jó ötlet volt ez a cég részéről, hasznosak az ilyen kis "kóstolók", de nagyobb siker lett volna az akció, ha a minipaletta valóban kiváló minőségű szemhéjpúdereket rejt. Sajnos nem így van.


Kezdjük a jóval:
A csomagolás rendben van. Bár papír, de masszív, mágnessel, tükörrel, számomra tetszetős színekkel díszítve, megfelelő méretű szemhéjpúderekkel.
Maga a festék alig porzik (legalábbis ez a 3 árnyalat), selymes felületű, kézfejen, alap nélkül is pigmentáltak a színek, mind selyemfényű (amit én nagyon szeretek), sőt a középső szín még irizál is. Egészen remek, mondhatnánk, DE!  


Bármilyen szemhéjalapozón próbáltam, sehol az intenzív, selyemfényű árnyalat, csak a matt, halvány végeredmény, sőt az irizáló árnyalat sem irizál szemhéjon. Szinte egyáltalán nem tapad bele a szemhéjalapozókba a festék, simán le lehet satírozni a szemhéjról néhány mozdulattal, így aztán gondolhatjátok, hogy a tartósság is elég gyenge. Még az Artdeco alapjához sem ragaszkodik, pedig az a legragadósabb változat a ma kedvelt szemhéjalapok közül.  Akármit csináltam, a végeredmény lesújtó volt.


 Itt még egész jónak tűnnek a színek.

Olyan érzésem volt, mintha egy százforintos bolt kínálatából választottam volna (Manapság már ott is találunk jobbnál-jobb cuccokat, lásd: Miss Rose! - de azért mégis rosszabb az általános minőség, mint a drogériák polcain.), nem pedig olyan, mintha az ecseteiről méltán híres márka szemhéjpúdereivel lenne dolgom.
Ezek után persze nem érdemes se az árról, se a beszerezhetőségről beszélni, mert egyértelműen nem éri meg megvenni a teljes méretű palettákat.

Sajnálom, hogy ez lett a teszt eredménye, nem szeretek lehúzni egy terméket sem, vagy legalábbis nem írok róla posztot, de itt olyannyira felbosszantott a dolog (jó márkanév, elég magas ár, nagy elvárások, de gyenge minőség), hogy muszáj volt ezt most megírnom.

Ellenvélemény?


A sorozat hamarosan folytatódik...

7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mia nem gondolod hogy ez egy csöppet bunkóság?!

      Törlés
    2. Csöppet nagyon... és idegesítő is. Minden blogon ezt csinálja.

      Törlés
    3. mégse sikerült 7 követőnél többet összehoznia ezidáig... lehet, hogy másnak se szimpatikus ?! :P

      Törlés
    4. Én már attól frászt kapok, ha valakinek a a hozzászólása alá be van linkelve a blogja... ettől meg most konkrétan a hajam tépem - OFF vége
      Sajnálom, hogy ezeket a palettákat ilyen silány minőségben hozták össze, mert gyönyörű színei vannak!

      Törlés
    5. Szerintem, inkább az a baj, hogy a blogon alig van saját tartalom. A legtöbb post copy-paste hivatalos sajtóközleményekből stb., ami meg nem ott gyalázatos a helyesírás.

      Törlés
  2. Szegény lány, mit is képzel...
    Btw a színek szépek a szemhéjpúderednél, kár érte :((

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...