2011. június 29., szerda

Teszt: Sigma Dry'N'Shape

Akik követnek Facebook-on, már tudják, hogy ma szert tettem a Sigma Dry'N'Shape-re.:)
Ahogy hazaértem, első dolgom volt, hogy nekiessek az ecseteknek, és kipróbáljam mit tud. :D


Akik esetleg nem tudják miről van szó: ez a speciális ecsettartó tok, ami elősegíti az ecsetek gyorsabb száradását, emellett pedig újraformázzák az ecset szálait, amik így visszanyerik eredeti formájukat, tehát egyrészt könnyebb és jobb velük dolgozni, másrészt az ecseteink hasznos élettartama jelentősen megnő. :)

A tok egy cuki kék dobozban érkezett, a szokásos "Csatlakozz a Sigma Képviselői Programhoz" útmutatóval és a használati utasítással együtt.
A doboz
Az útmutató. ("Kicsit" belelóg az árnyékom.:)

Az ecsettartó maga fekete, az anyaga nagyon kellemes tapintású, látszik, hogy minőségi anyagból készült, de nagyon büdös. :) (Persze ez nem lényeges, csak megjegyeztem. :P) Két kis mágneses patenttal záródik, amik szintén minőségi darabok.


A tok felső részén találhatók a gumigyűrűk, lent pedig a hosszabb, műbőr gyűrűk az ecsetek nyelének.
Különböző méretű gyűrűk sorakoznak a tartóban, összesen 12, 5 nagyobb és 7 kisebb.





A használata nagyon egyszerű, csak ki kell mosni az ecsetet a szokásos ecsetmosó rutinodnak megfelelően, majd miután kézzel kinyomkodtad a víz nagy részét az ecsetből, bele kell húzni őket a gyűrűkbe. (Értelemszerűen a gumis gyűrűkben kell lennie az ecset fejének.) Ezután nincs más dolgod, mint kivárni a megadott időt.


A Sigma az ígéri, hogy az ecsetek 4-6 óra alatt teljesen megszáradnak, és azonnal használhatóvá válnak. Elvileg. De vajon tényleg így van? DE MÉG MENNYIRE!

Egy perccel sem vártam többet, mint 4 óra, már szedegettem is ki az ecseteket a tokból, hogy lássam mi az eredmény. Azt kell mondjam: igazak a mesék! Valóban tökéletesen szárazak és szépen formázottak lettek az ecsetek. Egyedül a púderecset volt kissé nedves az első ellenőrzésnél, de a 6. óra végére végül ő is abszolút száraz, formás és használatra kész lett. :)
Teljesen meg vagyok lepődve! Nem mintha nem bíznék a Sigmában, de kissé hihetetlennek tűnt, hogy a máskor 12 óra után sem teljesen száraz ecset most feleannyi idő alatt megszáradt, ráadásul a formája is olyan, mintha vadiúj lenne. Leesett az állam...szó szerint. :)

A Sigma honlapjáról tudjátok megrendelni, 29$ + szállítási költségért. :) (Higgyétek el, nem sok érte!)

Én abszolút ajánlom mindenkinek, aki szeretné lerövidíteni a száradási folyamatot! Amellett, hogy iszonyú jó öltet, hatékony, gyors és egyszerű formája az ecsetek tisztításának, remek ecsetápolási eszköz!
5 skálán nálam csillagos 5-ös! :D  

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...